ca es en de

5 platges mallorquines per visitar

aquesta primavera

5-platges-mallorquines-per-visitar

El final de la primavera s’acosta i el sol comença a brillar amb intensitat.

Abans de que les altes temperatures de l’estiu convidin a buscar refugi sota un para-sol o al costat d’un refresc en un xibiu de platja, aquest és el moment ideal per calçar-se les sabates, posar-se una gorra i una mica de protecció solar, agafar una ampolla d’aigua i algunes peces de fruita i emprendre una excursió en recerca de platges exclusives.

 

Des de Fires i festes de Mallorca li recomanam cinc agradables i variades passejades.

 

Cala Bóquer.

Cala Bóquer és una petita platja situada al nord de l’illa, a uns pocs quilòmetres del Port de Pollença.

Una petita joia plena de calma on refrescar-se després de recórrer el camí que porta cap a ella, contemplar les seves aigües cristal·lines purificades per la posidònia i gaudir de la vista de l’imponent Cavall Bernat. L’excursió que porta cap a la platja és molt senzilla i al mateix temps espectacular. Després d’aparcar a la urbanització de Bóquer i travessar les finques, s’obre davant del caminant la ruta a través de l’imponent vall de Bóquer, amb la serra del Cavall Bernat a la dreta i les muntanyes del Penyal Roig i el Morral a l’esquerra. La longitud del trajecte és de 2’5 quilòmetres, una distància ideal per a una excursió ràpida.

 

Coll Baix

 

També situada al nord de l’illa, però en aquesta ocasió al municipi d’Alcúdia.

Es tracta d’una platja de més de 200 metres de llarg i 75 d’ample composta de sorra gruixuda. Es troba a la finca pública de la Victòria, a uns 7 quilòmetres del poble d’Alcúdia. Després d’aparcar a les proximitats de l’alberg del Coll Baix i arribar-hi, s’inicia un bonic camí descendent entre pins que porta a la platja. La ruta té algunes indicacions i resulta fàcil orientar-se. L’últim tram, sobre les roques al costat del mar, és una mica més complicat, així que és recomanable portar bon calçat de muntanya.

 

Sa Torre

 

Mallorca mai deixa de sorprendre, i és per això que poden trobar-se belles i tranquil·les platges sense allunyar-se gaire de la civilització. La platja de sa Torre es troba a la urbanització que té aquest mateix nom, al municipi de Llucmajor. Per arribar-hi, cal dirigir-se al mirador de Sa Torre, situat al final de l’Avinguda Regne de Mallorques. Un cop allà, s’ha de botar a l’altre costat del mirador i iniciar un descens que no té indicacions. Al final es troba una bonic accés al mar d’aigües obertes, en què un pot acomodar sobre les restes planes de pedra tallada.

 

Sa Font Celada

 

El camí que porta a la platja de Sa Font Celada és el més llarg d’aquesta selecció, però la recompensa val el seu esforç. Es troba a les costes del parc de Llevant, a 12 quilòmetres d’Artà. El camí més curt per arribar-hi és caminant per vorera de mar des de Cala Torta, un passeig llarg però agradable de cinc quilòmetres. La platja destaca per les seves aigües turqueses, la seva flora i fauna marina i la seva arenal de 150 metres de profunditat. A causa de la seva localització, és una platja poc transitada, així que en ella hi trobareu un lloc perfecte de calma i tranquil·litat.

 

Es Carbó i Ses Roquetes

 

Deixem per al final una platja paradisíaca de fàcil accés.

Per arribar a la platja d’Es Carbó només cal caminar uns vint minutets des de la Colònia de Sant Jordi en direcció cap al sud. En el camí costaner que porta fins a Es Carbó trobareu més platges precioses que us temptaran a fer una capbussada. La platja d’Es Carbó es caracteritza per tenir un quilòmetre de longitud de sorra blanca banyada pel sol i pel peculiar illot de Ses Roquetes.

 

 

 

   Més informació sobre el municipi aquí